Düzce, yaylaları bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Arazi yapısı, iklimi, zengin su kaynakları ve bitki örtüsü doğa turizmine uygundur. Birbiri ardına sıralı ve bütünsel bir yapı arz eden Düzce yaylaları, Kardüz Yaylasından başlayıp Abant'a kadar devam eder. Yaylalar, birbiri ardına aynı paralelde uzanmış, yaylalar arası trans yolu bağlantısı olan ve her bir yayladan diğerine geçiş mesafeleri, 5 ila 20 dakika olup kolay ulaşım olanakları ile dikkat çekmektedir.
Yaylalar bütünü, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, çadır kampı, karavan, foto safari, off-road ve atlı gezinti gibi eko turizm alternatifleri sunarken, yaylalar bütününde bulunan yayla göletleri, olta balıkçılığı ve çadır kampı için doğal ortamlar arz etmektedir. Bütün bu olumlu özellikler Düzce'yi yayla turizmi açısından önemli bir potansiyel bölge yapmaktadır.
İlimizde bulunan başlıca yaylalar;
Kardüz Yaylası, Kızık Yaylası, Derebalık Yaylası, Pürenli Yaylası, Hera Yaylası, Balıklı Yaylası, Sinekli Yaylası, Odayeri Yaylası, Kocayayla, Torkul Yaylası ve Göleti, Topuk Yaylası ve Göleti, Yörükler Yaylası, Sırık Yaylası, Sakarca Yaylası, Çiçekli Yaylası, Oflu Yaylası, Eğrelti (Altınköy) Yaylası, Kütüklü (Yeniyurt) Yaylası ve Şehirli Yaylası'dır.
Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi